Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Dariusz Kuduk zwyc...
Mistrzostwa Polski...
II edycja Międzyna...
XVII Małopolski Ko...
Znamy zwycięzców X...
Jakub Bondziul i W...
XI Konkurs Kulinar...
Agnieszka Rojewska...
II edycja Żółtego ...
VII Ogólnopolski K...
VII Beskidzki Konk...
Finał Gotuj lokaln...
Pierwsza edycja Ja...
Branża piwowarska ...
10 Jubileuszowy fi...
15. Edycja Kulina...
Krakowski zlot Żół...
Japończyk zwycięzc...
Dzień polskiej żyw...
X Mistrzostwa Pols...
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
LMS Online Sp. z o.o.
Heute Service
007Gastro.pl
Espiga
HellCold
Cryogen
Caffetea
Iguana - Gastro
Gorbi
Convotherm
Artykuły spożywcze
Barry Callebaut
Caffetea
Unilever Food Solution...
Belgium`s Best
ABC Espresso
Lemonia
Makro Cash & Carry
Iglotex
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
X Jubileuszowy Pokaz Dań Wigilijnych i Świątecznych

13 grudnia 2005 roku odbył się X Jubileuszowy Pokaz Dań Wigilijnych i Świątecznych. W tym samym czasie miało miejsce także coroczne spotkanie wigilijne branży turystycznej. Wszystkich zaproszonych gościł w swoich progach Hotel Jan III Sobieski – współorganizator imprezy.


W pokazie wzięło w sumie udział osiem wcześniej zgłoszonych ekip:
  • Hotel Warszawianka, Centrum Kongresowe – Jachranka

  • Hotel Anders – Stare Jabłonki

  • Hotel Klimczok – Szczyrk

  • Hotel Jan III Sobieski – Waszawa

  • Hotel Warszawa – Augustów

  • Hotel Mercure Mrongovia – Mrągowo

  • Oerlemans Polska – Strzelno

  • Janex – Warszawa

Puchar przypadł w udziale ekipie Hotelu Warszawa z Augustowa. Dania na zwycięski stół przygotowali:

  • Marcin Budynek – szef kuchni
  • Bogdan Mróz
  • Maciej Kadis
  • Adam Uradziński
  • Krzysztof Kunicki.

Najsmaczniejszymi potrawami okazały się te przyrządzone przez zespół Hotelu Warszawa:

  • pierogi z makiem w sosie karmelowym

  • szaszłyk z karpia z domowymi kluskami i borowikami

  • marynowany karp w galarecie

  • sielawa z puree z dyni

  • węgorz wędzony z musem kawiorowym

  • sandacz z ciastem piernikowym

Nie spodziewaliśmy się wygranej – mówił bezpośrednio po otrzymaniu pucharu Marcin Budynek. Każdy jednak w duszy liczy na to, że wygra, bo inaczej nie byłoby sensu brać udziału w konkursach. Przygotowanie tego stołu jest dziełem całego zespołu. Przyjechałem tu tylko z jednym kucharzem, ale podziękowania należą się całej załodze Hotelu Warszawa.

Wszyscy uczestnicy otrzymali pamiątkowe dyplomy, poświadczające udział w pokazie oraz upominki od Polskiego Zrzeszenia Hoteli. Firma HS Partner Pro-Test nagrodziła także dodatkowo zwycięzców - ekipę Hotelu Warszawa.

Wyboru najlepszego stołu dokonali przybyli na imprezę goście. Na początek jednak Robert Sowa i Krzysztof Dubrow – gospodarze wieczoru „oprowadzali” po wszystkich stołach. Przy każdym z nich głos zabierał szef kuchni i opowiadał o przygotowanych przez jego ekipę potrawach. Po wizycie przy wszystkich stołach nastąpiła degustacja wyśmienicie wyglądających i, jak się można było przekonać równie dobrze smakujących, dań wigilijnych i świątecznych. Nie zabrakło przyrządzonych na różne sposoby ryb, potraw z kapustą i grzybami a także popularnych deserów, takich jak na przykład strucla makowa i kutia.

Po degustacji wybranych potraw można było oddać głos na te, które były najbardziej smaczne. Głosy wrzucało się do specjalnej urny. Ich podliczaniem zajęła się komisja, w której skład weszła Agnieszka Buczkowska z Polskiego Zrzeszenia Hoteli i przedstawiciele Hotelu Jan III Sobieski: Piotr Lorens i Wojciech Gryglas.

Organizatorzy X Jubileuszowego Pokazu Dań Wigilijnych i Świątecznych: Polska Organizacja Turystyczna, Polskie Zrzeszenie Hoteli, Hotel Jan III Sobieski, Polish Prestige Hotels & Resorts, Polska Agencja Rozwoju Turystyki, Polska Izba Turystyki.

Joanna Załęska - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Dora Metal Local Pizza Reinex Barry Callebaut Tableart Tomasz Miszczak Demi Co. Belgium`s Best Steinberg Fondis M&M Gastro easyFairsŽ Poland CTK Doram POSbistro Gorbi Gaspol Makro Cash & Carry Watersystem Elektronika S.A. Krosno HellCold Voigt M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Artek Iguana - Gastro Cryogen Lunch24.pl Manitowoc Foodservice
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000