Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Stowarzyszenie Lub...
Piotr Huszcz w fin...
Warsztaty kulinarn...
Młodzi adepci sztu...
Marek Przyborek - ...
Warszawski barman ...
Polski sommelier w...
Kujawsko-Pomorskic...
Radosław Kosiorek ...
Świętokrzyski Tale...
XVIII Małopolskieg...
XII Konkursu Włosk...
Powrót jesiotra w ...
Serwis kulinarny z...
Paweł Oszczyk, szk...
Drugi półfinał Mło...
Pierwszy półfinały...
Wielkopolski Mikse...
Znamy tegoroczne t...
Olimpiady Kulinarn...
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Winterhalter Polska
Smoker
POSbistro
Caffetea
Gorbi
Dora Metal
RATIONAL
Lunch24.pl
Nektar Natura
Manitowoc Foodservice
Artykuły spożywcze
Pizzola
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
X Jubileuszowy Pokaz Dań Wigilijnych i Świątecznych

13 grudnia 2005 roku odbył się X Jubileuszowy Pokaz Dań Wigilijnych i Świątecznych. W tym samym czasie miało miejsce także coroczne spotkanie wigilijne branży turystycznej. Wszystkich zaproszonych gościł w swoich progach Hotel Jan III Sobieski – współorganizator imprezy.


W pokazie wzięło w sumie udział osiem wcześniej zgłoszonych ekip:
  • Hotel Warszawianka, Centrum Kongresowe – Jachranka

  • Hotel Anders – Stare Jabłonki

  • Hotel Klimczok – Szczyrk

  • Hotel Jan III Sobieski – Waszawa

  • Hotel Warszawa – Augustów

  • Hotel Mercure Mrongovia – Mrągowo

  • Oerlemans Polska – Strzelno

  • Janex – Warszawa

Puchar przypadł w udziale ekipie Hotelu Warszawa z Augustowa. Dania na zwycięski stół przygotowali:

  • Marcin Budynek – szef kuchni
  • Bogdan Mróz
  • Maciej Kadis
  • Adam Uradziński
  • Krzysztof Kunicki.

Najsmaczniejszymi potrawami okazały się te przyrządzone przez zespół Hotelu Warszawa:

  • pierogi z makiem w sosie karmelowym

  • szaszłyk z karpia z domowymi kluskami i borowikami

  • marynowany karp w galarecie

  • sielawa z puree z dyni

  • węgorz wędzony z musem kawiorowym

  • sandacz z ciastem piernikowym

Nie spodziewaliśmy się wygranej – mówił bezpośrednio po otrzymaniu pucharu Marcin Budynek. Każdy jednak w duszy liczy na to, że wygra, bo inaczej nie byłoby sensu brać udziału w konkursach. Przygotowanie tego stołu jest dziełem całego zespołu. Przyjechałem tu tylko z jednym kucharzem, ale podziękowania należą się całej załodze Hotelu Warszawa.

Wszyscy uczestnicy otrzymali pamiątkowe dyplomy, poświadczające udział w pokazie oraz upominki od Polskiego Zrzeszenia Hoteli. Firma HS Partner Pro-Test nagrodziła także dodatkowo zwycięzców - ekipę Hotelu Warszawa.

Wyboru najlepszego stołu dokonali przybyli na imprezę goście. Na początek jednak Robert Sowa i Krzysztof Dubrow – gospodarze wieczoru „oprowadzali” po wszystkich stołach. Przy każdym z nich głos zabierał szef kuchni i opowiadał o przygotowanych przez jego ekipę potrawach. Po wizycie przy wszystkich stołach nastąpiła degustacja wyśmienicie wyglądających i, jak się można było przekonać równie dobrze smakujących, dań wigilijnych i świątecznych. Nie zabrakło przyrządzonych na różne sposoby ryb, potraw z kapustą i grzybami a także popularnych deserów, takich jak na przykład strucla makowa i kutia.

Po degustacji wybranych potraw można było oddać głos na te, które były najbardziej smaczne. Głosy wrzucało się do specjalnej urny. Ich podliczaniem zajęła się komisja, w której skład weszła Agnieszka Buczkowska z Polskiego Zrzeszenia Hoteli i przedstawiciele Hotelu Jan III Sobieski: Piotr Lorens i Wojciech Gryglas.

Organizatorzy X Jubileuszowego Pokazu Dań Wigilijnych i Świątecznych: Polska Organizacja Turystyczna, Polskie Zrzeszenie Hoteli, Hotel Jan III Sobieski, Polish Prestige Hotels & Resorts, Polska Agencja Rozwoju Turystyki, Polska Izba Turystyki.

Joanna Załęska - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Winterhalter Polska Pizzola Smoker Sokołów Krosno Nektar Natura Menos Robot - Coupe easyFairsŽ Poland Werner & Mertz CTK Doram Piórex Artek Lunch24.pl Uzdrowisko Wysowa S.A. Secpol Watersystem M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Belgium`s Best Reinex Barry Callebaut M&M Gastro Manitowoc Foodservice Convotherm Na Lunch LMS Online Sp. z o.o. M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Voigt Dora Metal
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000