Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Stowarzyszenia i organizacje
Juniorzy OSSKiC dążą do perfekcji na treningach

Kulinarne Mistrzostwa Świata w Luksemburgu już za miesiąc – w listopadzie 2006 roku. Reprezentacja Juniorów Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni cały czas trenuje w Makro Centrum HoReCa w Warszawie.

Podstawowy skład reprezentacji młodzieżowej to:

  • Łukasz Michoń - Kapitan Juniorów - Restauracja Luisiana, Warszawa
  • Monika Wiśnioch – Hotel Westin, Warszawa
  • Sebastian Krauzowicz - Hotel Radisson SAS, Warszawa
  • Przemek Tworkowski - Restauracja Dworek Ciechociński, Reda

Do Luksemburga pojadą też zawodnicy rezerwowi:

  • Łukasz Cichy - Restauracja Pasaż, Tarnów
  • Tomasz Milewski – Restauracja Trendy Bufet, Gdańsk
  • Magda Popławska - Mono Bar, Warszawa
  • Angelika Trzewik – Uczennica Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Poznańskiej, Warszawa

Menu, które drużyna zaprezentuje podczas mistrzostw opracował Dariusz Zahorański - Szef Kuchni Hotelu Radisson SAS Warszawa. Treningiem zajęli się:

  • Mariusz Nowicki - Team Chef
  • Tomasz Deker – Trener Cukiernia
  • Adam Michalski - Trener Zimny Stół

W przygotowaniach reprezentacji juniorów do wyjazdu do Luksemburga pomagają także: Andrzej Bryk, Mirosław Reszczyk, Grzegorz Kazubski, Robert Ciechomski oraz cały Zarząd OSSKiC.

13 października 2006 roku w Makro Centrum HoReCa odbył się kolejny z serii treningów drużyny młodzieżowej. Juniorzy przygotowywali: Comber zajęczy (marynowany w miodzie pitnym z cynamonem) pieczony w sezamie z sosem jarzębinowym podany z rydzami duszonymi w maśle i kremową kaszą jaglaną w rulonie ziołowym, Duet z jesiotra z nutką anyżu, z salpikonem rakowym, czarnym sosem z sepii, selerowymi pierożkami z nadzieniem jesiotra i dyni na cytrynowej piance i słoma z porów, Mus czekoladowo-kawowy z nadzieniem z mascarpone i likieru jajecznego, aromatyzowany sosem malinowym

W trakcie Kulinarnych Mistrzostw Świata w Luksemburgu ekipy młodzieżowe będą miały za zadnie przygotować specjalny program ekspozycyjny składający się z dwóch części: ekspozycji zimnego bufetu oraz gorących posiłków w restauracji „des Jeunes”.

Trzymamy kciuki!

Joanna Załęska – Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"junior team"
(21.10.2006 - 01:54)  (Rogowski)
"przeprosiny"
(21.10.2006 - 12:06)  (Rogowski)
"reprezentacja"
(23.10.2006 - 11:48)  (kazimierczak)
"Trzeba bylo byc i barac udzial w treningach"
(23.10.2006 - 17:39)  (Sebastian Krauzowicz)
"DO WSZYSTKICH URAŻONYCH I NIEZADOWOLONYCH"
(23.10.2006 - 18:52)  (DARIUSZ ZAHORAŃSKI)
"DARKU ROZUMIEM ALE.."
(23.10.2006 - 23:41)  (ROGOWSKI)
"Bartku o ile mi wiadomo masz juz ukonczone 24 lata"
(24.10.2006 - 12:00)  (Sebastian Krauzowicz)
"Popieram cie Darku"
(23.10.2006 - 23:50)  (Sebastian Krauzowicz)
"do zainteresowanych"
(23.10.2006 - 21:46)  (Monika Wiśnioch)
"w kazdej plotce jest troche prawdy......"
(24.10.2006 - 22:19)  (czytelnik)
"pytanie"
(24.10.2006 - 22:35)  (monika)
"kometarz"
(28.10.2006 - 22:25)  (łukasz cichy)
"Wasza Reprezentacja"
(13.11.2006 - 12:19)  (Rafał Hotel Nadmorski)
"why?"
(18.11.2006 - 18:12)  (niedzwiedz)
"autopsja?"
(29.11.2006 - 09:54)  (O.D.)
"Ja się dostać do kadry juniorów "
(15.04.2007 - 20:37)  (Rafał Gzegorzek)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000