Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Sprawozdanie Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni
i Cukierni z Olimpiady Kulinarnej IKA, Erfurt 2008



W dniach 19–22 października 2008 roku w Niemczech, w Erfurcie odbyła się 22 - ga Kulinarna Olimpiada IKA.

Podczas ceremonii otwarcia Olimpiady zaprezentowane zostały Reprezentacje z uczestniczących Państw a w tym:
- 32 Reprezentacje Narodowe
- 20 Narodowych Reprezentacji Młodzieżowych
- 10 Reprezentacji Wojskowych
- 62 Reprezentacje Regionalne
- 560 Indywidualistów

W sumie w Olimpiadzie czynnie brało udział 1600 kucharzy z wielu zakątków świata, z 5 kontynentów.

Jak przystało na Igrzyska Olimpijskie zapalony został ogień olimpijski (pochodnia została odpalona od flambirowanej patelni).

Polska reprezentowana była przez następujące Reprezentacje:

Reprezentację Młodzieżową
Trener – Sylwester Lis
Kapitan – Robert Harana
Kucharz – Marcin Jabłoński
Kucharz – Adam Frelak
Kucharz – Maciej Wiśniewski
Rezerwowy – Konrad Kiepurski
 

Reprezentację Regionalną – Poltauria
Zenon Hołubowski - Trener-Kapitan Drużyny,
Marcin Szukaj - Kucharz,
Sebastian Krauzowicz - Kucharz,
Witold Iwański - Kucharz,
Andrzej Zielaskiewicz - Kucharz,
Marcin Stelmaszyk - Kucharz,
Mariusz Siwak - Kucharz,
Paweł Małecki - Cukiernik,
Mariusz Buritta - Cukiernik,
Tomasz Szpalek - Plastyk

Reprezentację Regionalną – Pomerania
Manager - Krzysztof Szulborski
Trener – Dariusz Zahorański
Trener - Adam Michalski
Kapitan - Wojciech Dembowski
Kucharz - Przemysław Tworkowski
Kucharz - Tomasz Milewski
Kuchnia - Krzysztof Zdunek
Kucharz - Tomasz Seide
Kucharz – Andrzej Ławniczak
Cukiernik - Michał Doroszewski

Reprezentację Wojskową
Manager – Pułk. Leszek Staniszewski
Trener – Jean Bos
Arkadiusz Kubic – kapitan drużyny
chor. Marek Wójcik
Adam Siwczak
chor. Krzysztof Sławiński
chor. Henryk Morański
Piotr Welter
Małgorzata Tatarek
Anna Łazur
Maria Wójcik
Sławomir Pukniel

oraz reprezentant indywidualny w carvingu: Mirosław Bobrowski

Efekty ich ciężkiej pracy:

Dopracowywanie szczegółów
Ocena jury

W chwilach wytchnienia nasi reprezentanci mogli posłuchać muzyki na żywo
lub pożywić się dostępnymi na każdym rogu niemieckimi kiełbaskami Bratwourst

Cały wyjazd możemy zaliczyć do bardzo owocnych i udanych. Uczestnicy z Polski zdobyli trofea w postaci srebrnego medalu dla Mirosława Bobrowskiego oraz 4 brązowych medali i 2 dyplomów.


Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni pragnie podziękować wszystkim sponsorom za pomoc finansową, sprzętową i produktową w realizacji szkoleń i wyjazdu na Olimpiadę Kulinarna 2008 do Erfurtu.

Dziękujemy również managerom, trenerom, asystentom, dekoratorom oraz samym zawodnikom. Dzięki Waszej woli walki, determinacji oraz pasji tworzenia, Polska po raz kolejny mogła przeżywać emocje współzawodnictwa. Pozdrawiamy i życzymy dalszych sukcesów wierząc, że dla osób, które wystartowały pierwszy raz nie jest on ostatni i że „bakcyl”, jakiego złapali w Erfurcie będzie motywował do przygotowania się do następnych występów w skali Polski i Świata.

Materiały: Zarząd OSSKiC, opr. JZ - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



" " Gratulacje i podziękowania. " "
(31.10.2008 - 13:07)  (Jean Bos, Akademia Molekularna)
"Podziękowania."
(31.10.2008 - 19:24)  (Zenon Hołubowski Trener CULINA...)
"Gratulacje"
(31.10.2008 - 22:16)  (Rafał Marosek )
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000