Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
LabelFresh
Chef Mate
Grill Kamado
Gastromix
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
Elmak
Hello Coffee
Belgium`s Best
Iglotex
Menos
Caffetea
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Sprawozdanie Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni
i Cukierni z Olimpiady Kulinarnej IKA, Erfurt 2008



W dniach 19–22 października 2008 roku w Niemczech, w Erfurcie odbyła się 22 - ga Kulinarna Olimpiada IKA.

Podczas ceremonii otwarcia Olimpiady zaprezentowane zostały Reprezentacje z uczestniczących Państw a w tym:
- 32 Reprezentacje Narodowe
- 20 Narodowych Reprezentacji Młodzieżowych
- 10 Reprezentacji Wojskowych
- 62 Reprezentacje Regionalne
- 560 Indywidualistów

W sumie w Olimpiadzie czynnie brało udział 1600 kucharzy z wielu zakątków świata, z 5 kontynentów.

Jak przystało na Igrzyska Olimpijskie zapalony został ogień olimpijski (pochodnia została odpalona od flambirowanej patelni).

Polska reprezentowana była przez następujące Reprezentacje:

Reprezentację Młodzieżową
Trener – Sylwester Lis
Kapitan – Robert Harana
Kucharz – Marcin Jabłoński
Kucharz – Adam Frelak
Kucharz – Maciej Wiśniewski
Rezerwowy – Konrad Kiepurski
 

Reprezentację Regionalną – Poltauria
Zenon Hołubowski - Trener-Kapitan Drużyny,
Marcin Szukaj - Kucharz,
Sebastian Krauzowicz - Kucharz,
Witold Iwański - Kucharz,
Andrzej Zielaskiewicz - Kucharz,
Marcin Stelmaszyk - Kucharz,
Mariusz Siwak - Kucharz,
Paweł Małecki - Cukiernik,
Mariusz Buritta - Cukiernik,
Tomasz Szpalek - Plastyk

Reprezentację Regionalną – Pomerania
Manager - Krzysztof Szulborski
Trener – Dariusz Zahorański
Trener - Adam Michalski
Kapitan - Wojciech Dembowski
Kucharz - Przemysław Tworkowski
Kucharz - Tomasz Milewski
Kuchnia - Krzysztof Zdunek
Kucharz - Tomasz Seide
Kucharz – Andrzej Ławniczak
Cukiernik - Michał Doroszewski

Reprezentację Wojskową
Manager – Pułk. Leszek Staniszewski
Trener – Jean Bos
Arkadiusz Kubic – kapitan drużyny
chor. Marek Wójcik
Adam Siwczak
chor. Krzysztof Sławiński
chor. Henryk Morański
Piotr Welter
Małgorzata Tatarek
Anna Łazur
Maria Wójcik
Sławomir Pukniel

oraz reprezentant indywidualny w carvingu: Mirosław Bobrowski

Efekty ich ciężkiej pracy:

Dopracowywanie szczegółów
Ocena jury

W chwilach wytchnienia nasi reprezentanci mogli posłuchać muzyki na żywo
lub pożywić się dostępnymi na każdym rogu niemieckimi kiełbaskami Bratwourst

Cały wyjazd możemy zaliczyć do bardzo owocnych i udanych. Uczestnicy z Polski zdobyli trofea w postaci srebrnego medalu dla Mirosława Bobrowskiego oraz 4 brązowych medali i 2 dyplomów.


Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni pragnie podziękować wszystkim sponsorom za pomoc finansową, sprzętową i produktową w realizacji szkoleń i wyjazdu na Olimpiadę Kulinarna 2008 do Erfurtu.

Dziękujemy również managerom, trenerom, asystentom, dekoratorom oraz samym zawodnikom. Dzięki Waszej woli walki, determinacji oraz pasji tworzenia, Polska po raz kolejny mogła przeżywać emocje współzawodnictwa. Pozdrawiamy i życzymy dalszych sukcesów wierząc, że dla osób, które wystartowały pierwszy raz nie jest on ostatni i że „bakcyl”, jakiego złapali w Erfurcie będzie motywował do przygotowania się do następnych występów w skali Polski i Świata.

Materiały: Zarząd OSSKiC, opr. JZ - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



" " Gratulacje i podzi?kowania. " "
(31.10.2008 - 13:07)  (Jean Bos, Akademia Molekularna)
"Podzi?kowania."
(31.10.2008 - 19:24)  (Zenon Ho?ubowski Trener CULINA...)
"Gratulacje"
(31.10.2008 - 22:16)  (Rafa? Marosek )
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Ch?odnictwo Przemys?owe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic Chef Mate Grill Kamado Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wod? Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet ? sprzeda? hurtowa sztu?ców Hello Coffee Menos Belfood Werner & Mertz EasyFairs Poland - Targi w Krakowie
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj si? |  Klub Gastrony |  Bezp?atne konto |  Bezp?atny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000