Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.05.2024
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
IV Festiwal Kuchni Greckiej

Zobaczcie państwo:
I Polski Festiwal Carvingu
IV Festiwal Kuchni Greckiej
III Festiwal Kuchni Greckiej
II Festiwal Kuchni Greckiej
I Festiwal Kuchni Greckiej

Za nami czwarta edycja Festiwalu Kuchni Greckiej, który odbył się 25 kwietnia 2009 roku. Tym razem święto jagnięciny, papryki florinis i innych specjałów prosto z ojczyzny Zeusa miało miejsce w gościnnym Hotelu Mazurkas w Ożarowie Mazowieckim.

Festiwal otworzył Theofilos Vafidis – główny organizator imprezy i Gabriel Coptsidis - Ambasador Grecji w Polsce: …cieszę się, że Festiwal z roku na rok przybiera coraz ciekawszą formę.

Najlepszy w konkursie kucharzy okazał się Michał Karadżow z warszawskiej Restauracji Moonsfera. W nagrodę zwycięzca pojedzie do Grecji, weźmie też udział w Kulinarnym Pucharze Polski 2009 oraz w konkursie o tytuł Szefa Roku 2010.

Michał Karadżow przy pracy...... i jego potrawa

Drugie miejsce zajął Robert Wojnarowski reprezentujący Hotel Jan III Sobieski z Warszawy, a trzecie – Paweł Kalbarczyk – Hotel Le Meridien Bristol – Warszawa.

Poza laureatami, w konkursie wzięli także udział:
  • Michał Bajerski - Restauracja Villa Riccona w Jawczycach
  • Sylwia Bukała - Hotel Mazurkas w Ożarowie Mazowiecki
  • Przemysław Czekała - Restauracja Szklarnia- Sodexo w Poznaniu
  • Łukasz Konik - Hotel Verde Montana w Kudowie Zdrój
  • Dominik Krzak - Hotel Marina w Gdańsku
  • Marcin Nawrocki - Unity Line w Szczecinie
  • Łukasz Patryka - Hotel HP Park Plaza we Wrocławia
  • Łukasz Smela - Hotel Diament w Zabrzu
  • Przemysław Wieloch - Restauracja Jan w Bełchatowie
Robert WojnarowskiTomasz Kalbarczyk

W jury zasiedli przedstawiciele greckiego Chef’s Club: Vasilis Karoubas i Athanasios Skouras oraz Giancarlo Russo, Kurt Scheller, Karol Okrasa i Jarosław Walczyk. Przewodniczącym jury był Jerzy Pasikowski. Poza konkursem kulinarnym, członkowie Kapituły Klubu Szefów Kuchni oraz goście z Grecji gotowali w  „Show Szefów”.

Atrakcje kulinarne nie były jedynymi - widzowie IV Festiwalu Kuchni Greckiej mogli obejrzeć pokazy barmańskie Krzysztofa Drabika. Mistrz Polski Barmanów zaprezentował niebywale trudne – jak się okazało później – elementy flair, wciągając do zabawy publiczność.

Krzysztof Drabik pokazał co znaczy prawdziwy barmański flairUczestnicy IV Festiwalu Kuchni Greckiej podczas wieczornej gali

Greckie akcenty obecne były nie tylko w potrawach. Przez cały dzień oglądać można było wystawę prac Kotasa Kawardzisa, zaś wieczorną galę uświetnił występ zespołu Orfeusz. Nie zabrakło tez tradycyjnej zabawy i tłuczenia talerzy. 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000