Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Gęsina na Świętego...
THE LEGENDARY Whit...
Nowe twarze za ste...
Mariusz Kucharczak...
Green Caffè N...
Nowa restauracja n...
Meat & Fit
Hotel GOLDEN TULIP...
Restauracja Genesi...
Ekspansja COSTA CO...
Free Style w resta...
Kawy COSTA COFFEE
Sphinx z nową rest...
Mad Box w Skarżysk...
Hotel Number One
Koktajl bar Woda O...
Zjawiskowa restaur...
Green Caffè N...
The Plate – ...
Nowe Menu Konesera
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Firelight Glass
Hello Coffee
Tableart Tomasz Miszcz...
Makro Cash & Carry
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Hello Coffee
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belgium`s Best
Secpol
Iglotex
Nektar Natura
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Kursy Sushi - Akademia zaprasza!


Sushi jest potrawą niskokaloryczną, smaczną i uważaną za najzdrowszą na świecie. Ma już rzesze miłośników, a więc . . . Nie może zabraknąć sushi na Państwa przyjęciu!


SUSHI AKADEMIA oferuje:
 
Kursy sushi
Kursy organizowane są 2 – 3 razy w miesiącu, dla grup ok. 15 osób - w Warszawie i w zależności od zainteresowania - w innych miastach. Kurs to jednorazowe zajęcia trwające 4-5 godzin prowadzone przez dwóch instruktorów, odbywają się w Warszawie. W miarę zainteresowania będziemy przygotowywać kursy sushi w innych miastach. Na życzenie uczestników, dla wcześniej zorganizowanej grupy, spotkanie może odbyć się w wybranej przez nich lokalizacji (w domu, w firmie lub innym miejscu).
 
Program kursu:
  • wprowadzenie,
  • historia sushi,
  • omówienie surowców z uwzględnieniem lokalnych zamienników,
  • przygotowanie surowców,
  • przygotowanie składników,
  • pokaz przygotowywania sushi,
  • trening, samodzielne przygotowanie sushi przez uczestników,
  • komponowanie zestawów sushi,
  • dobre maniery przy japońskim stole,
  • degustacja.
ZAPROSZENIE NA KURS SUSHI możecie Państwo kupić jako prezent do zrealizowania w dowolnym terminie


Kucharz sushi do domu
Proponujemy spotkanie ciekawsze niż zwykle; połączenie nauki i wypadu do sushi-baru. Zaproście Państwo naszego instruktora na domowe przyjęcie z sushi w roli głównej, a on podzieli się swoją wiedzą i nauczy jak przygotować sushi. Zaskoczycie Państwo przyjaciół własnym sushi-barem z gośćmi jako sushi-masterami.
 
Catering i pokazy sushi
Nasza oferta obejmuje catering i pokazy sushi na bankietach, przyjęciach i innych imprezach odbywających się na terenie całej Polski i dla każdej liczby uczestników. Zapewniamy profesjonalnie przygotowane z najlepszych składników sushi serwowane w otoczeniu tworzącym atmosferę Japonii - orientalna dekoracja, muzyka, zastawa i stroje. W naszym zespole pracują również Japończycy. Specjalnie dla Państwa przygotujemy także wieczór japoński z pokazem lub szkoleniem sushi, pokazem kaligrafii, ceremonią parzenia herbaty oraz układaniem ikebany. Sushi przygotowujemy na miejscu.
 
Obsługiwaliśmy m.in. bankiet z okazji wyboru Człowieka roku 2008 tygodnika Wprostw hotelu SOFITEL VICTORIA w Warszawie, bankiet z okazji otwarcia hotelu OSSAw Rawie Mazowieckiej czy też imprezę integracyjną firmy BMW POLSKA w hotelu HOLIDAY INN w Józefowie.
 
 
Szkolenia i praca dla kucharzy
Szkolenia i praktyki dla kucharzy w zakresie przyrządzania sushi i sashimi przygotowują do przyszłej pracy w sushi-barze. Praktyki odbywają się również z japońskim instruktorem sushi. Szkolenia i praktyki odbywają w Warszawie, a dla zainteresowanych restauracji i hoteli oferujemy przeszkolenie kucharzy w ich lokalu. Nauka kończy się egzaminem i certyfikatem. Uczestnicy nie muszą być absolwentami szkół gastronomicznych ani mieć praktyki w restauracji, wystarczą chęci i dużo zaangażowania, które będą potrzebne do długiej praktyki po ukończeniu szkolenia.
 
Program szkolenia:
  • historia sushi,
  • przyrządzanie sushi w polskich realiach,
  • prezentacja noży i akcesoriów potrzebnych do sporządzania sushi i sashimi,
  • omówienie gatunków i rodzajów oraz przygotowanie ryżu,
  • omówienie składników (z prezentacją oryginalnego nazewnictwa japońskiego),
  • omówienie rodzajów sushi i nauka sporządzania,
  • aranżacja talerza,
  • omówienie dodatków do sushi i sashimi,
  • organizacja pracy,
  • przechowywanie produktów.
Współpracujemy z wieloma barami sushi.
Proponujemy kucharzom pomoc w znalezieniu pracy:
  • nowej,
  • dodatkowej,
  • na wyższym stanowisku,
  • na stanowisku szefa kuchni w nowo otwartych barach sushi w całej Polsce.

Oferta dla sushi-barów
Proponujemy Państwu wszechstronną pomoc przy otwieraniu sushi-baru polegającą na:
  • zorganizowaniu i wyszkoleniu zespołu kucharzy,
  • przeszkoleniu personelu sushi-baru,
  • oddelegowaniu szefa kuchni na pierwszy okres działalności,
  • pomocy w przygotowaniu menu,
  • nawiązaniu współpracy z dostawcami surowców do sushi,
  • sprowadzeniu z Japonii niezbędnych sprzętów i oryginalnej zastawy,
  • aranżacji i dekoracji lokalu,
  • wykonaniu japońskiej kaligrafii.
 Działającym sushi-barom proponujemy:
  • fachowe szkolenie kucharzy sushi,
  • pomoc w dobraniu zespołu kucharzy: samodzielnych i początkujących po szkoleniu w SushiAkademii,
  • pomoc przy wynajęciu kucharzy sushi na catering i większe imprezy.
Noże i akcesoria do sushi
Proponujemy Państwu pomoc przy sprowadzeniu i zakupie niezbędnych akcesoriów potrzebnych do sporządzania sushi. Większość z nich jest nie do zdobycia na polskim rynku, my sprowadzimy je dla Państwa na indywidualne zamówienie. Między innymi oferujemy profesjonalne, ręcznie kute noże (głównie od mistrzów z rejonu Sakai):
  • yanagiba - wąski długi nóż do plasterkowania i cięcia,
  • deba - masywny, szeroki nóż do filetowania ryb,
  • usuba i kamagatausuba - noże do warzyw
oraz
  • manabashi - stalowe pałeczki do sashimi,
  • kamienie do ostrzenia noży,
  • pensety do wyjmowania ości
  • hangiri - drewniane misy do zaprawiania ryżu.
 Proponujemy atrakcyjne ceny.
 
Zapraszamy do korzystania z naszych usług.
Sushi Akademia 
tel. 503 910 700
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Pizzola Robot - Coupe RATIONAL Smoker Matlix Metro-Catering-System Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Lemonia CTK Doram Piórex Sokołów Menos Steinberg Werner & Mertz Na Lunch Gorbi M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Belfood Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Reinex Barry Callebaut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000