Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Prezentujemy obiekty
Kursy Sushi - Akademia zaprasza!


Sushi jest potrawą niskokaloryczną, smaczną i uważaną za najzdrowszą na świecie. Ma już rzesze miłośników, a więc . . . Nie może zabraknąć sushi na Państwa przyjęciu!


SUSHI AKADEMIA oferuje:
 
Kursy sushi
Kursy organizowane są 2 – 3 razy w miesiącu, dla grup ok. 15 osób - w Warszawie i w zależności od zainteresowania - w innych miastach. Kurs to jednorazowe zajęcia trwające 4-5 godzin prowadzone przez dwóch instruktorów, odbywają się w Warszawie. W miarę zainteresowania będziemy przygotowywać kursy sushi w innych miastach. Na życzenie uczestników, dla wcześniej zorganizowanej grupy, spotkanie może odbyć się w wybranej przez nich lokalizacji (w domu, w firmie lub innym miejscu).
 
Program kursu:
  • wprowadzenie,
  • historia sushi,
  • omówienie surowców z uwzględnieniem lokalnych zamienników,
  • przygotowanie surowców,
  • przygotowanie składników,
  • pokaz przygotowywania sushi,
  • trening, samodzielne przygotowanie sushi przez uczestników,
  • komponowanie zestawów sushi,
  • dobre maniery przy japońskim stole,
  • degustacja.
ZAPROSZENIE NA KURS SUSHI możecie Państwo kupić jako prezent do zrealizowania w dowolnym terminie


Kucharz sushi do domu
Proponujemy spotkanie ciekawsze niż zwykle; połączenie nauki i wypadu do sushi-baru. Zaproście Państwo naszego instruktora na domowe przyjęcie z sushi w roli głównej, a on podzieli się swoją wiedzą i nauczy jak przygotować sushi. Zaskoczycie Państwo przyjaciół własnym sushi-barem z gośćmi jako sushi-masterami.
 
Catering i pokazy sushi
Nasza oferta obejmuje catering i pokazy sushi na bankietach, przyjęciach i innych imprezach odbywających się na terenie całej Polski i dla każdej liczby uczestników. Zapewniamy profesjonalnie przygotowane z najlepszych składników sushi serwowane w otoczeniu tworzącym atmosferę Japonii - orientalna dekoracja, muzyka, zastawa i stroje. W naszym zespole pracują również Japończycy. Specjalnie dla Państwa przygotujemy także wieczór japoński z pokazem lub szkoleniem sushi, pokazem kaligrafii, ceremonią parzenia herbaty oraz układaniem ikebany. Sushi przygotowujemy na miejscu.
 
Obsługiwaliśmy m.in. bankiet z okazji wyboru Człowieka roku 2008 tygodnika Wprostw hotelu SOFITEL VICTORIA w Warszawie, bankiet z okazji otwarcia hotelu OSSAw Rawie Mazowieckiej czy też imprezę integracyjną firmy BMW POLSKA w hotelu HOLIDAY INN w Józefowie.
 
 
Szkolenia i praca dla kucharzy
Szkolenia i praktyki dla kucharzy w zakresie przyrządzania sushi i sashimi przygotowują do przyszłej pracy w sushi-barze. Praktyki odbywają się również z japońskim instruktorem sushi. Szkolenia i praktyki odbywają w Warszawie, a dla zainteresowanych restauracji i hoteli oferujemy przeszkolenie kucharzy w ich lokalu. Nauka kończy się egzaminem i certyfikatem. Uczestnicy nie muszą być absolwentami szkół gastronomicznych ani mieć praktyki w restauracji, wystarczą chęci i dużo zaangażowania, które będą potrzebne do długiej praktyki po ukończeniu szkolenia.
 
Program szkolenia:
  • historia sushi,
  • przyrządzanie sushi w polskich realiach,
  • prezentacja noży i akcesoriów potrzebnych do sporządzania sushi i sashimi,
  • omówienie gatunków i rodzajów oraz przygotowanie ryżu,
  • omówienie składników (z prezentacją oryginalnego nazewnictwa japońskiego),
  • omówienie rodzajów sushi i nauka sporządzania,
  • aranżacja talerza,
  • omówienie dodatków do sushi i sashimi,
  • organizacja pracy,
  • przechowywanie produktów.
Współpracujemy z wieloma barami sushi.
Proponujemy kucharzom pomoc w znalezieniu pracy:
  • nowej,
  • dodatkowej,
  • na wyższym stanowisku,
  • na stanowisku szefa kuchni w nowo otwartych barach sushi w całej Polsce.

Oferta dla sushi-barów
Proponujemy Państwu wszechstronną pomoc przy otwieraniu sushi-baru polegającą na:
  • zorganizowaniu i wyszkoleniu zespołu kucharzy,
  • przeszkoleniu personelu sushi-baru,
  • oddelegowaniu szefa kuchni na pierwszy okres działalności,
  • pomocy w przygotowaniu menu,
  • nawiązaniu współpracy z dostawcami surowców do sushi,
  • sprowadzeniu z Japonii niezbędnych sprzętów i oryginalnej zastawy,
  • aranżacji i dekoracji lokalu,
  • wykonaniu japońskiej kaligrafii.
 Działającym sushi-barom proponujemy:
  • fachowe szkolenie kucharzy sushi,
  • pomoc w dobraniu zespołu kucharzy: samodzielnych i początkujących po szkoleniu w SushiAkademii,
  • pomoc przy wynajęciu kucharzy sushi na catering i większe imprezy.
Noże i akcesoria do sushi
Proponujemy Państwu pomoc przy sprowadzeniu i zakupie niezbędnych akcesoriów potrzebnych do sporządzania sushi. Większość z nich jest nie do zdobycia na polskim rynku, my sprowadzimy je dla Państwa na indywidualne zamówienie. Między innymi oferujemy profesjonalne, ręcznie kute noże (głównie od mistrzów z rejonu Sakai):
  • yanagiba - wąski długi nóż do plasterkowania i cięcia,
  • deba - masywny, szeroki nóż do filetowania ryb,
  • usuba i kamagatausuba - noże do warzyw
oraz
  • manabashi - stalowe pałeczki do sashimi,
  • kamienie do ostrzenia noży,
  • pensety do wyjmowania ości
  • hangiri - drewniane misy do zaprawiania ryżu.
 Proponujemy atrakcyjne ceny.
 
Zapraszamy do korzystania z naszych usług.
Sushi Akademia 
tel. 503 910 700
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000