| ||||||||||||||
|
W dniu 17 marca 2007 roku w Hotelu **** Zamek Ryn odby? si? V Ogólnopolski Konkurs M?odych Talentów Sztuki Kulinarnej – L`Art de la cuisine Martell. Zwyci?zcami konkursu zostali ?ukasz Pielak i Piotr Wojda z Hotelu Bristol w Warszawie.
Drugie miejsce zaj?li Bogus?awa Jerzak oraz Jaros?aw Paw?owski z Hotelu Rialto w Warszawie. Trzecie miejsce na podium przypad?o ekipie z Restauracji Belvedere w Warszawie, w sk?adzie ?ukasz Deput, Maciej ?ysiak.
Konkurs polega? na przygotowaniu potrawy, która najlepiej komponuje si? z koniakiem (do samych potraw koniak nie móg? by? dodawany). Zadaniem ka?dej z ekip by?o przygotowanie dania, które zwiera trzy obowi?zkowe sk?adniki: sarnin?, gruszk? i kasz?.
W zmaganiach udzia? wzi??o 16 ekip:
Zmagania m?odych kucharzy ocenia?o jury techniczne oraz jury degustacyjne.
Jury obradowa?o w czterech ró?nych sk?adach. Cz?onków jury podzielono w taki sposób, aby ?aden z jurorów nie ocenia? zespo?u, z którym na co dzie? wspó?pracuje.
Magdalena Gorczyca – Gastrona.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawarto?ci strony lub jej cz??ci bez zgody w?a?ciciela portalu jest zabronione.
Zobaczcie pa?stwo: | |
L`Art de la cuisine Martell 2007 | |
Patroni i sponsorzy | |
Bal u Wielkiego Mistrza |
Sponsorami g?ównymi s?: Hügli, Nestle, Johnson Diversey
Sponsorzy: Agrimpex, Bolero / Wilbo, SaneChem Kuchnie ?wiata, Gronex, GMS, Indykpol, Inter Europol, Pro Glass, Regina, Robot – Coupe, Stalgast, Suempol, Tan – Viet Trade, Tom – Gast, Unifine Food & Bake, ZPM Pabich, Gastromedia, Oerlemans, Swatch, Auto Idea
Patronat nad imprez? obj??a Gastrona.pl